Hogyan növelhetem meg a letöltési sebességemet?
A letöltési sebesség leginkább a seeder-leecher aránytól függ.
Amelyik torrentnél alacsony a seeder-leecher arány elõfordulhat, hogy csak lassan lehet letölteni.

Van néhány dolog ami megnövelheti a letöltési sebességed:

   Ne kezd el letölteni mindjárt az új torrenteket!
   Ha lassú kapcsolatod van, akkor ne töltsd az új torrenteket. A legjobb sebességet akkor lehet elérni amikor az SL arány a legnagyobb. Várj, amíg lesz több gyors seeder.

   Próbáld aktívba módba tenni a kliensed!
   Aktív módban több kapcsolatot tud létrehozni a kliensed, így gyorsabban is tudsz letölteni. További információt a Miért vagyok passzív módban? résznél találsz.

   Feltöltési sebesség korlátozása.
   A feltöltési sebesség alapvetõen kétféleképpen befolyásolja a letöltési sebességet:
       A BitTorrent peerek (kliensek) elõnyben részesítik azokat a peereket amik feltöltenek nekik (amikrõl tudnak letölteni). Ez azt jelenti, hogy ha A és B ugyan azt a torrentet töltik és A ad néhány darabot (piece) B-nek nagy sebességgel, akkor B megpróbálja ezt viszonozni. Tehát a gyors feltöltés gyors letöltést fog eredményezni.
       A másik dolog a TCP muködésébol adódik. Ha A letölt valamit B-tol, akkor visszaigazolást küld B-nek, hogy megkapta az adatokat (ezek az úgynevezett ACK-k). Ha A nem tud visszaigazolást küldeni, akkor B nem küld több adatot, vár. Tehát, ha A teljes sebességgel tölt fel, akkor nem marad sávszélessége arra, hogy elküldje az ACK-kat, ezért le fog lassulni a letöltés.
   Az a legjobb, ha olyan magasan tartod a feltöltés sebességét, hogy az ACK-k még késleltetés nélkül haladjanak. A feltöltési sebességet az elméleti maximum 80%-ra érdemes beállítani.

   Néhány kliensben (pl.: Azureus) be lehet állítani a globális feltöltési sebességet, de valamelyikben csak a torrentenkénti sebességet lehet megadni, erre oda kell figyelni!

   Az egyszerre létesíthetõ kapcsolatok számának korlátozása.
   Néhány operációs rendszeren (mint pl a Windos 98-on) korlátozva van a létesítheto TCP kapcsolatok száma. A sok kapcsolat az op.rendszert instabillá is teheti. Az otthon használt routerek (NAT vagy tûzfal) estén is elõfordulhat lassulás, vagy a kapcsolat szétesése, ha túl sok TCP kapcsolat van. Ha ilyet észlelsz, akkor érdemes a kliensben korlátozni a létesíthetõ kapcsolatok számát 50 és 100 közé. Mindenképpen úgy állítsd be, hogy a lehetõ legtöbb kapcsolatot engedd, miközben stabil marad az eszköz/op.rendszer. Ezt neked kell kikisérletezni.

   A feltöltések számának korlátozása.
   Ezzel azt adod meg, hogy egyszerre, hány másik kliens tud letölteni rólad. A feltöltési sávszélességedhez mérten állítsd be a feltöltések számát. Ezt bizonyos kliensekben lehet globálisan az összes torrentre és lokálisan is egy torrentre megadni.

   Várj egy kicsit, hogy beinduljon a letöltés!
   Amikor elkezdesz letölteni egy torrentet, akkor még nem tudsz feltölteni semmit sem, mert még nincs 'egy darabod (piece)' sem az adatokból. Ezért bizony elõfordul, hogy lassan indul be a letöltés, de amit Te is tudsz már valamit feltölteni, könnyebben kapcsolódhatsz a többi klienshez.

   Ez a BitTorrent egyik sajátossága: 'minnél többet adsz, annál többet kapsz'. Ezért lehet az, hogy minnél többen töltenek valamit, annál gyorsabban lehet letölteni. Ezért sem érdemes lekorlátozni a feltöltésed, mert lassabban fogsz tudni letölteni.
Hozzáadva: 2013-04-26 17:24:14 | Utoljára módosítva: 2013-04-26 17:24:14 | Vissza

© 2010 - 2024 MegamixTracker | MegaUI verzió: 2.5 Beta | Generálás: 0.0549 mp | Mem: 516.91 KB