Feltöltés - Letöltés
Feltöltés
Ezen kívül hogyan növelhetem az arányomat?
Miközben letöltesz valamit, fel is töltesz. Ha végeztél a letöltéssel és nyitvahagyod a kliensed, és az tovább fog feltölteni (ha van kinek). Ha bezártad a kliensed, ugyanazt a torrent-fájlt megnyitva (és ha kérdezi, a letöltési könyvtárat újra megadva) a kliens folytatni fogja a seedelést.

Ha más forrásból megszereztem valamit, tudom ide seedelni?
Mivel általában mindenhova ugyanaz a release kerül fel mindenhova, a fájlméret és a fájlok neveinek egyezése esetén természetesen lehet seedelni. Ehhez töltsd le a torrent fájlt az oldalról, a kliensnek add meg a letöltött könyvtárat. Ellenõrzés után már seedeli is. (Esetleg valamennyit még mellétölt - felirat, kép, NFO, stb.)

Feltölthetem más oldalakra az innen letöltött torrenteket?
NEM. Csak regisztrált felhasználók használhatják a trackert. Értelmetlen más oldalakra feltölteni a mi torrentjeinket, mert akik onnan letöltik úgysem tudnak kapcsolódni a trackerhez.

Az a felhasználó, aki pedig feltölti máshova a torrenetjeinket kitiltásban részesül!
Természetesen, ha letöltöttél valamit abból tudsz másik torrentet is készíteni (másik trackernek), és azt oda töltöd fel ahová csak akarod.


Letöltés
Hogyan kell a BitTorrentel letölteni?
A weboldalról közvetlenül csak egy .torrent kiterjesztésû fájlt tudsz letölteni. Más fájlokat nem. Ez a torrent fájl általaban 100 Kbyte-nál kisebb. Ezt a fájlt nyisd meg a BitTorrent klienseddel, és állítsd be a letöltés célkönyvtárát. Ezután már nincs más dolgod, mint megvárni amig a kliens letölti a fájlokat.

Milyen BitTorrent kliensek vannak?
Sok féle kliens létezik, ezen az oldalon találsz linkeket, többféle platformra is.

Melyik klienst használjam? Melyik a legjobb?
Erre nincs egyértelmû válasz. Használd azt, amelyik neked a legszimpatikusabb. Sebességben az átlagfelhasználó számára nincs különbség, kényelmi funkciói miatt Windowsra a BitCometet szoktuk javasolni. (A 0.60-as verzió viszont kerülendõ, mert az hibás!) Egy másik optimális javaslatunk a uTorrent nevû kliens. Kis méretû, és rengeteg dolgot be lehet bent állítani. Az Azureus nevû klienst viszont kisebb teljesítményû gépekre NEM javasoljuk!

Miért tûnik el egy aktív torrent?

Ennek két oka lehet:
A torrent nem tartozik az oldalhoz.
A feltöltõ vagy egy Moderátor törölte, mert valami nincs rendben a torrenttel. Valószínûleg a feltöltõ fel fog tölteni egy javított változatot.

Hogyan folytassak egy megszakadt letöltést, hogyan seedeljek újra valamit?
Nyisd meg a torrent fájlt a klienseddel. Amikor megkérdezi, hogy hova szertnéd letölteni a fájlokat, akkor válaszd azt a könytárat ahova már töltöttél. A kliens elintézi a többit.

Miért akad meg a letöltésem néha 99%-nál?
Minnél több darabja van meg a letöltés alatt alló adatoknak, annál nehezebb a kliensnek olyan darabokat találni ami még nincs meg. Ezért néha lelassulhat a letöltés, vagy meg is állhat egy idõre. Légy türelmes, elõbb-utóbb folytatódni fog a letöltés.

Mit jelent a 'a piece has failed an hash check' hibaüzenet?
A BitTorrent kliensek ellenõrzik a letöltött adatok integritását. Ha a fenti hiba üzenetet látod a kliensedben, nincs semmi probléma. A kliens újra le fogja tölteni azt a darabot ahol a hibát észlelte.

Ilyenkor fordul elõ az is, hogy több adatot tölt le a kliens, mint amennyit kellet volna (mivel a hibás részeket újra letölti).

Mit jelent a 'IOError - [Errno13] Permission denied' hibaüzenet?
A gép újraindítása megoldja a hibát. Több ok miatt is elõfordulhat ez a hiba:

   Az IOError (Input-Output Error) egy fájlrendszer hiba, nem a tracker hibája. Általában akkor fordul elõ ez a hiba, amikor a kliens nem tudja megnyitni a letöltött torrent fájlt. Ennek a leggyakoribb oka az, hogy egy másik kliens fut a háttérben (valószínûleg nem jól állt le), és az még használja azt a torrent fájlt.
   Okozhatja ezt a hibát még a FAT/NTFS fájlrendzser megsérülése is. Ilyenkor érdemes valamilyen fájlrendszer vizsgáló/javító programot lefuttatni.
Hozzáadva: 2013-04-26 17:22:16 | Utoljára módosítva: 2013-04-26 17:22:16 | Vissza

© 2010 - 2024 MegamixTracker | MegaUI verzió: 2.5 Beta | Generálás: 0.053 mp | Mem: 521.18 KB